Nazaj v mesto

Cevko blesti pri naravoslovju

Se tudi vam zdi, da so učitelji v decembru bolj veseli in nasmejani? Pri nas šola kar poka od pozitivne energije, k razigranemu vzdušju pa je pripomogla tudi novoletna okrasitev, ki smo jo s sošolci ustvarili sami. Letos smo šolske hodnike okrasili v beli, srebrni in zlati barvi barvi, kar nam je pričaralo pravo decembrsko pravljico.

Konec leta pa poleg prazničnega duha v šoli prinese tudi zaključke nekega obdobja in ocen. Ravno včeraj nam je učiteljica naravoslovja še dodatno popestrila uro s spraševanjem za velike ocene. In kdo je  prišel na vrsto tik pred počitnicami? Kdo drug kot jaz!

Na srečo me je vprašala, kakšna agregatna stanja vode poznamo. Suvereno in brez oklevanja sem ji odgovoril, da poznamo 3 agregatna stanja vode. V trdnem stanju je voda led, to še kako dobro poznam, saj sem pred kratkim začel drsati. Ko mama kuha domačo juhico, vidim, kako voda izpareva - to je plinasto stanje. Ko pa se umivam, je voda, ki teče iz pipe tekoča. Moram vam povedati, da je bila učiteljica tako navdušena nad mojimi odgovori, da mi je dala čisto petico in še pohvalo, kar je super zaključek starega šolskega leta. Zdaj pa tečem počitnicam naproti!

Maham in želim lep praznični december.

Cevko

C