Nazaj v mesto

Cevko uživa v decembrskih lučkah

Pozdravljeni, prijatelji in veseli december! To je zagotovo eden od mojih najljubših mesecev. V zraku je dobra volja, ljudje so bolj prijazni in vsepovsod diši po prazničnih kolačkih. Ko bi le bil takšen vsak dan v letu.

Starša sta me pretekle dni še prav posebej presenetila. Po končanem pouku sta me počakala pred šolo in odpeljala v mesto, kjer smo se sprehajali in privoščili sladke dobrote. Nenadoma pa se zgodi - LUČKE! Na tisoče lučk in okraskov je zažarelo v najlepših barvah in za trenutek se mi je zazdelo, da sem v pravljici. Oh, kako je bilo lepo! Šli smo tudi do ogromne novoletne jelke in starša sta mi obljubila, da jo bomo postavili tudi doma. Se že veselim! Kakšni pa so prazniki brez okrašenega doma?

Letos so me v mestu še posebej navdušile ledene skulpture, ki se svetijo v vseh barvah. Morda bom kakšno manjšo poskusil narediti tudi doma. V posebne modelčke bom natočil vodo, jo obarval z jedilnimi barvami in vse skupaj dal v zamrzovalnik. Po nekaj urah bo nastal pisan led. Boste poskusili tudi vi?

Joj, koliko idej imam v glavi, upam le, da ta mesec ne bo prekratek za vse, kar želim ustvariti.

Tudi vam želim polno veselja!

Cevko

C