Nazaj v mesto

Milni mehurčki pozimi

Se tudi vam zdi, da je januar tih in siv mesec, v katerem se ne dogaja nič? Ko bi vsaj snežilo, da bi se lahko podili po zasneženih poljanah … Tako pa vse dni gledam v nebo in držim pesti, da končno dočakamo debelo snežno odejo.

Da nam pri Cevkotih ob vikendih ni preveč dolgčas, na srečo poskrbi naš stric, ki je prava zakladnica idej. Zadnjič mi je pokazal zanimiv trik z milnimi mehurčki, ki ga enostavno moram deliti z vami. Najprej nama je mami pomagala v večji posodi zmešati detergent za pranje posode, malce belega koruznega sirupa in vodo. Potem sem moral iz mehkejše žice oblikovati krog premera petih centimetrov. Ta služi kot držalo za pihanje mehurčkov - saj veste, tako kot pri tistih, ki jih kupimo v trgovini.

Z vsemi pripomočki in pripravljeno milnico smo se odpravili na balkon - zunaj je bilo kar 4 stopinje C pod ničlo. Brrrr! Stric me je namreč vzpodbudil, naj poskusim pihati mehurčke na mrazu. Žičko sem potopil v milnico in piiiiiihniil. Nastal je velik mehurček, ki je še dolgo časa lebdel pred našimi očmi, vse dokler ga ni odneslo v sosednjo ulico. Naj vam prišepnem, da se skrivnost njegove obstojnosti skriva v zgoraj opisanem receptu.

Če bi bila temperatura še nekoliko nižja, bi mehurček celo zamrznil, mi je razložil stric. Kako noro! Držimo pesti, da letošnja zima končno pokaže zobe, da bomo lahko skupaj ustvarjali ledene mehurčke.

Poskusite tudi vi, dragi prijatelji, in sporočite, kako vam je šlo!

C