Nazaj v mesto

Pleskanje

Mami se je že med poletnimi počitnicami odločila, da bo pleskala. Ampak moja mami ima vedno v glavi polno idej in ponavadi je tako, da potem tudi redko katero izpelje do konca.

Pa ji je vseeno uspelo, da je prepleskala dnevno sobo. Na belo. Češ da bo potem nekam nalepila neke tapete. Vam povem, da se to ne bo zgodilo nikoli. Verjetno bo nekam narisala kakšno srce, se potem premislila in ga zakrila z neko sliko, ki se ji bo tisti trenutek zdela zanimiva … In čez dve leti … zopet prepleskala.

No, in sedaj se je odločila, da bomo v soboto, namesto da bi skakali po mestu, pleskali mojo sobo. Jaz hočem modro, oče pravi, da je bela najbolj nevtralna, dedek in babica menita, da je dobra takšna, kot je, mami pa bi mi rada sobo prepleskala v akvarij. Resno! Ne vem, od kod ji te ideje. Nazadnje, ko sem se ošvrknil v ogledalu, sem bil cev in ne zlata ribica.

Pa sva se malo prerekala in potem je bila ona malo užaljena, oči nervozen, ker je hotel končati z delom in gledati nogomet, jaz pa sem vztrajal. Na koncu se je izteklo tako, da imam dve steni modri, eno belo, tam pri šolski mizi pa imam narisan akvarij. Mami pravi, da to pomirja. Pa naj bo!

Tako smo vsi kar zadovoljno plosknili visoko petko in potem skupaj s pokovko gledali nogomet.

C