Nazaj v mesto

Prijateljstvo in obdarovanje

Dragi moji prijatelji, se tudi vi v tem čarobnem mesecu več družite s svojimi najbližjimi? V šoli se zadnje dni veliko pogovarjamo o pomenu prijateljstva in tem, kako pomembno je, da svoj čas namenjamo tistim, ki jih imamo najraje. S tem pokažemo, da smo radi v njihovi družbi in da nam res veliko pomenijo.

Učiteljica nam je predlagala, naj na list papirja napišemo vse tiste osebe, s katerimi se največ družimo in zabavamo. Razmišljal sem … in razmišljal. In veste, kaj sem spoznal? Da imam ob sebi najboljše prijatelje na svetu.

Seveda pa nisem pozabil na moje ljube starše, ki jih imam zelo rad. Tudi njih sem napisal na seznam najdražjih oseb. Le kaj bi brez moje ljube mamice, ki me vedno znova stisne v topel objem, ko ga potrebujem! In kaj bi brez močnega očka, ki je najbolj pogumen na svetu! Vedno poskrbita, da imam vse, kar potrebujem in da se počutim lepo. Prijeten je ta občutek.

Letos sem sklenil, da bom vsem najdražjim podaril nekaj, kar bom naredil čisto sam. V revijah za Cevkote sem namreč prebral, da so najbolj dragocene tiste stvari, ki jih ustvarimo z lastnimi rokami. Kaj bo to, še ne vem, zagotovo pa bom pustil domišljiji prosto pot, pa bomo videli, kaj bo nastalo. Morda bom za nasvet prosil učiteljico - ona ima zares dobre ideje. Se že veselim obdarovanja!

Boste tudi vi svoje darilce ustvarili sami?

Cevko

C